50 manieren om te genieten van een gelukkiger (en gezonder) leven (deel 1)

‘Carpe Diem! Pluk de dag’, klinkt er vaak. Maar kunnen wij dat? Doen wij dat? Nu hoor ik je al denken: ‘Nele, moet ik die 50 zaken allemaal toepassen om een gelukkiger leven te leiden? Ik heb al zo weinig tijd. Hoe en wanneer moet ik dat er allemaal bij nemen?’

Read More

7 tips om beter om te gaan met verdriet en verlies.

Iemand verliezen doet pijn, zeer veel pijn. De manier waarop je je emoties uit, hangt af van verschillende factoren: het soort verlies dat je geleden hebt, je opvoeding, je godsdienst en je overtuigingen, je leeftijd, je mentale en fysieke gezondheid.

Read More

Hoe drama vermijden (en zeker als het met familie te maken heeft).

Drama, drama en nog eens drama. Voor we het weten bevinden we ons er middenin, zien we de feiten niet meer maar zitten we in volle drama. Regelmatig krijg ik klanten over de vloer die hierrond raad vragen. Door al dat drama voelen zij zich immers schuldig of zelfs heel slecht.

Read More

Negen citaten die hulp kunnen bieden als je te maken krijgt met moeilijke mensen.

De grootste stress die je ervaart bij het omgaan met een moeilijk persoon ontstaat niet door de woorden of de handelingen van deze persoon. Het wordt gevoed door je denken: door het belang dat je hecht aan hun woorden en acties.

Read More