10 manieren om je beter te voelen

We maken het allemaal mee: er zijn gewone dagen, goede dagen en soms geweldige dagen. Maar uiteraard bestaan er ook slechte dagen. Op zulke dagen kunnen we enorm hard zijn voor onszelf. We zeggen dan bepaalde dingen tegen onszelf, die we nooit zouden uitspreken tegen anderen maar wel tegen onszelf. Waarom? Wij zijn wel diegenen, die 24/7 met onszelf samen zijn. Je hebt altijd jezelf bij, op jezelf moet je kunnen rekenen. Jezelf graag zien is dus een must. Hoe kan je nu vermijden dat je te hard bent voor jezelf op die slechte dagen?
Hieronder vind je alvast 10 manieren.

1-     Zet door.
Veranderingen mogen je niet van je pad afleiden of van de wijs brengen. Onthoud dat alles tijdelijk is. Tracht dus zo positief mogelijk te blijven.

2-     Vertrouw jezelf.
Geloof in jezelf. Soms heeft iets tijd nodig. Weet dat je alles in je hebt om de juiste keuze te maken en je vooruit te helpen. Als iets niet onmiddellijk lukt, bekijk het dan als een groeiproces.

3-     Wees vrienden met het leven.
Niemand is tegen jou en niemand wil je straffen. Dat doe je jezelf aan. Geef je kracht niet weg. Bekijk het eens vanuit een ander standpunt. Je perceptie kan dan plots helemaal anders zijn.

4-     Let op je gedachten.
Ok, je kan niet altijd positief denken maar weet dat je gedachten je gevoel en je gedrag beïnvloeden. “Je wordt wat je denkt” zegt men vaak. Wanneer je negatieve gedachten detecteert, probeer ze dan om te buigen tot iets positiefs. Niet gemakkelijk, dat geef ik toe, maar oefening baart kunst.

5-     Doe beroep op je innerlijke kracht.
Je bent sterker dan je denkt en je kan leren hoe je die kracht kan oproepen. Je hebt al verschillende situaties “overleefd” dus je hebt al bewezen dat je sterk bent. Hou dit in gedachten.

6-     Hou van jezelf of leer het op z’n minst.
Stop ermee om jezelf te kwetsen. Hier en hier kan je tips vinden om van jezelf te houden. Je beslist zelf hoe je met jezelf omgaat. Doe dit op een liefdevolle manier. Maak van jezelf de persoon, die je graag wil zijn.

7-     Verlang niet meteen te veel.
Iets verlangen is krachtig maar te veel willen is pijnlijk en duur. Wens het onbereikbare niet. Blijf bij jezelf, verlies jezelf niet. Zorg dat je verlangen je leven niet gaat beheersen.

8-     Neem het niet persoonlijk.
Wanneer mensen kritiek leveren op jou, weet dan dat het meer over hen zegt dan over jou. Tracht de kritiek te negeren. Er zijn verschillende manieren om te reageren. Soms is het beter om eerst even voor jezelf uit te maken wat de beste reactie is.

9-     Weet dat teleurstellingen een onderdeel van het leven zijn.
Elke succesvolle persoon heeft ooit te maken gehad met teleurstellingen of falingen. Denk maar aan het verhaal van Steve Jobs. Na een tegenslag heeft hij er lessen uit getrokken en tegelijk geleerd hoe ermee om te gaan en naar een volgend “level” door te stoten.

10-  Leer met je angst omgaan.
Je angst overwinnen maakt je sterker. Toch kan een beetje schrik hebben vaak geen kwaad. Die kriebels laten je voelen dat je leeft en de adrenaline is nodig om door te gaan.

Weet dat elke dag een nieuw begin brengt. Bijgevolg kan je bij het ontwaken ook zelf beslissen hoe jij je zal voelen die dag. Start je dag door tegen jezelf te zeggen: “Dit wordt een mooie dag vol positieve intenties”.

Begin je hier morgen al mee?