Een weekendje weg?

Enkele weken geleden schreef ik in deze blog dat er vanalles me aan het tegenwerken was. En met vanalles, bedoelde ik ook vanalles. Dat ene weekend was dan nog de apotheose (in negatieve zin dan) door die onverwachte annulering van het Herbronweekend voor vrouwen.

Er zijn inderdaad ergere dingen in de wereld en dat besef ik maar al te goed maar op dat moment had ik echt nood aan het uiten van emoties. Het is die dag voor mij dus een baaldag geworden en eerlijk? Dat heeft me deugd gedaan. Achteraf niet bij de pakken blijven zitten en dus hard gewerkt om het nieuwe weekend klaar te stomen. En dat is klaar. Volledig ... en hoe!

Kijk, we hebben als vrouw allemaal wel eens tijd nodig voor onszelf. Dit schreef ik al in Me-time en dat blijf ik ook steeds herhalen. Ik persoonlijk kan enorm genieten van het lezen van een ontspannende roman in mijn tuin ... in het zonnetje! Of trampolinespringen, alleen, zonder kids.

Wist je trouwens dat 10 minuten springen op de trampoline overeenkomt met een halfuurtje lopen? En dat het ook minder belastend is voor je gewrichten en dus gezonder? Dus als je kinderen een trampoline hebben, waar wacht je nog op? Sinds ik mijn knie kapot heb gelopen is trampolinespringen de manier om mijn conditie op peil te houden! Mijn buren zijn het al gewoon dat ik elke dag mijn sprongetjes maak op de trampoline. Trouwens, trek je niets aan van reacties van anderen! Jij moet doen wat je wil!

Weekendjes weg kunnen ook deugd doen: met de partner of met vriendinnen of ... alleen? Waarom niet? Ik ben ook al helemaal alleen aan een citytrip begonnen: een lang weekendje Dublin. Zonder me te hoeven aantrekken van anderen: zelf kiezen wat ik ging bezoeken en hoe lang ... wat ik ging eten en drinken ... Een verademing, geloof me. En voor herhaling vatbaar. 

Als je niet echt alleen alleen wil zijn (snap je?), dan is een weekendje weg met vrouwen die je niet kent ook wel leuk. Je bent even weg van je dagelijkse beslommeringen, moet uit je comfortzone want je kent er amper iemand en toch ben je in gezelschap en leer je fantastische mensen kennen. Dat is het Herbronweekend voor vrouwen!

Stel je voor: de Ardennen, een idyllisch huisje, kampvuur, meditatie, workshops om je nog beter te laten voelen, om gedachten te veranderen, om nog beter de communiceren met je omgeving, wandelen, babbelen, tot rust komen bij jezelf ...

De volgende dag is er een volledige outdoorbeleving waarin je enorm uit je comfortzone wordt getrokken en zaken gaat doen waarvan je dacht dat je het niet durfde. Geloof me ... anderhalf jaar geleden had ik ook enorme schrik en vertelde ik ook aan iedereen dat men mij daar niet opkreeg en zie nu ... ik beleef steeds de tijd van mijn leven op dat domein èn het heeft me geholpen om in het dagelijkse leven belangrijke beslissingen te nemen. 

Nu coach ik er ook de mensen door, help ik ze doorheen het parcours ... Het gevoel dat ze achteraf hebben is onbeschrijflijk. "Heb ik dat echt gedaan???? Dit gaan ze thuis nooit geloven!!" of "Wauw, ik wist niet dat ik dit durfde!" of "Was het dat maar???? Ik wil meer!!". 

De laatste dag wordt dan weer een dag met workshops en interessante oefeningen om daarna terug, vol energie en met heel veel power, naar huis te gaan. Want kinderen hebben graag een gelukkige mama en je partner voelt zich gelukkig als jij je gelukkig voelt. Waar wacht je nog op? Ben je geprikkeld? Schrijf je dan snel in! Tot vrijdag de 4de juli? 

P.S. Wat betekent Me-time voor jou? Laat gerust iets weten in de comments hieronder!