De kracht van 3

Dit lijkt een zwevende titel en is helemaal niet in de stijl van de andere blogs en mijn boek dat je waarschijnlijk al hebt gelezen. ;-) Laat me even uitleggen wat ik met de kracht van 3 in deze blog bedoel. 

Het is een trucje dat ik zelf toepas en ook al enkele klanten van mij heb verteld. Ook zij passen het nu toe en vinden het een supertool die wel makkelijk is. 

Ik ben enorm muzikaal aangelegd, al van in mijn kleuterjaren. De platen van mijn ouders werden grijsgedraaid en zo leerde ik Middle of the Road kennen, Abba, The Bee Gees ... Mijn ouders konden mij de hele dag bezig houden door gewoon een langspeelplaat op te zetten en mij naast de platenspeler te zetten. Alhoewel, "zitten" is een verkeerd woord. Ik stond immers heel snel recht, dacht dat de woonkamer het sportpaleis was en begon mee te zingen en te dansen. Ik vraag me nu nog steeds af hoe die hele hoge stemmetjes van The Bee Gees uit mijn mond moet geklonken hebben, maar soit. 

Toen ik iets ouder werd, werd de platenspeler vervangen door cassettes en nam ik de liedjes van de BRT top 30 op. Sommige mensen van mijn generatie zullen dit zich ook wel herinneren: zaterdagvoormiddag op de knieën op het stoeltje voor de radiocassettespeler met het lijstje uit de krant bij de hand. En dan wachten voor je op Rec-play kon drukken als je favorietje liedje eraan komt. Je teleurgesteld voelen als de radiopresentator teveel praatte vóór en/of na (of erger: tijdens) de song zodat je het liedje niet helemaal had. Eerst was het mijn mama die op de knopjes moest drukken, later kon ik het helemaal alleen en was ik dus de hele zaterdagvoormiddag aan de keukenradio te vinden met mijn lijstje. 

Als dan mijn favoriete cassette de geest gaf (een ongekend raar geluid en dan ineens oorverdovende stilte) en ik de cassettedeck opendeed en ontdekte dat al de draadjes eruit waren en vastgedraaid, maakten ze thuis dan weer de dramaqueen eerste klas mee. Het einde van de wereld was nabij. Hoeveel tranen heb ik toen niet verloren toen mijn moeder (en later ikzelf) met het potlood de draadjes terug opwond. Om dan te horen dat het liedje niet meer hetzelfde was. 

Lang leve de cd die er dan aankwam. Cd's dat ik heb gekocht. Een fortuin aan cd's liggen nog altijd in een doos in de berging: na de verhuis zijn ze er niet meer uitgekomen. Dan is de mp3 en het downloaden vandaag veel makkelijker. 

Kortom, muziek was en is een rode draad in mijn leven en al snel ontdekte ik dat ik door bepaalde nummers mijn stemming helemaal kon veranderen. Van happy naar verdriet door een droevig nummer. Maar ook van boosheid of teleurstelling naar happy door een vrolijke song. 

En dat is nu de "kracht van 3": neem gewoon 3 liedjes die jou helemaal gelukkig, blij, fantastisch ... doen voelen. Zet ze op en zing luidop mee. Wedden dat je al tijdens het tweede liedje je stemming voelt veranderen? Aarzel niet om mee te dansen of te springen: je stemming verandert nog sneller. 

Wat mijn "kracht van 3" al jaren is? Ik ben een seventies-meisje dus heb tijdens de jaren '80 de 'cassette-radio 2 top 30'-periode meegemaakt. Dus toen deze 3 nummers verschenen (zelfs nu nog) wordt er een knopje in mij ingedrukt en voel ik instant geluk. Hou je klaar (en lach er niet mee -> al trek ik me daar nu echt niets van aan)

- Europe: The Final Countdown
- Alice Cooper: Poison
- Bon Jovi: Living on a prayer. 

Al doet "Chirpy Chirpy Cheep Cheep" van "Middle of the Road" me ook lachen. 

Deze songs zijn mijn "kracht van 3". Welke zijn de jouwe? Welke liedjes laten je onmiddellijk gelukkig voelen? Laat het zeker hieronder weten. Zo inspireer jij dan weer anderen. 

Nog een fijne dag!

Een energiek groetje,

Nele