Een nieuw kindje!

Het heeft me bloed, zweet en tranen gekost ... O.k., geen bloed ... en ook niet echt zweet ... maar wel tranen. Van vermoeidheid, van frustratie maar ook van geluk en blijheid. Het eindresultaat mag er zijn. Wat zeg ik? Het eindresultaat is fantastisch. Net zoals een jonge moeder fier en verliefd is op haar baby, ben ik nu fier en verliefd op mijn nieuwe "baby". Deze keer niet van vlees en bloed maar van papier en heel veel lettertjes. Want mijn boek is af! Helemaal af! Allé, nog niet op papier maar dat is nog maar een kwestie van dagen. 

Alle woordjes die ik wou zeggen staan erin, bijna alle tools die ik wil meegeven heb ik op papier gezet. Voorbeelden uit het dagelijkse leven zijn neergepend. Uren, dagen, weken, ... heb ik achter mijn pc versleten maar het was elke letter waard. Want ik heb dromen en dit boek is er eentje van. En wat voor eentje! 

Als boekenwurm je eigen boek schrijven en binnenkort in je boekenkast hebben, dat doet wel wat. Kriebeltjes, zenuwen, constante smile op mijn gezicht. 

Ja, ik heb gedacht aan opgeven. Ja, ik heb soms geen zin gehad. Ja, het stak me soms tegen: anderen maakten plezier, ik zat te typen. Ik ben echter zo ontzettend blij dat ik heb volgehouden. Enkele maanden geleden wou ik nog mijn uitgever bellen om te vragen om de release toch met enkele maanden uit te stellen. Ben ik nu blij dat ik dat niet gedaan heb: het resultaat is fantastisch. En dat gevoel nemen ze me niet meer af. 

In het dagelijkse leven gebeurt dit veel: we geven te snel op. We denken dat we het niet gaan halen of dat het ons niet gaat lukken en dan geven we op. Om achteraf spijt te hebben. Doorgaan is echter winnen. Hoe kun je nu weten dat het je niet gaat lukken als je het niet geprobeerd hebt? Start met je doel voor ogen en werk naar je doel toe: stap voor stap. Soms gaat het eens sneller, soms gaat het extreem traag. Hou echter je doel voor ogen en zorg dat je het haalt: hoe? Dat maakt niet uit, zolang je het maar haalt. 

Dat is een wijze les die ik mijn kinderen ook steeds meegeef: geef nooit op. Geef je dromen nooit op, dan kom je er wel. 

En voilà, 29 mei 2015 ligt hij in de winkels! Mijn pennevrucht is dan klaar om aan de wereld getoond te worden. 

Hier alvast de cover van mijn nieuw kindje. Laat in de comments onderaan zeker weten wat je ervan vindt! Ik vind hem alleszins al ijzerSTERK! ;-)